Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 40

Sportlaan 2
5861CX
WANSSUM
tel. 0478-531313

Afgelopen zondag stonden SV United en MSH Maasduinen tegenover elkaar voor de tweede bekerwedstrijd. Waar MSH Maasduinen de eerste bekerwedstrijd heeft gewonnen van V.V. Heijen, heeft SV United punten verspeeld tegen ESG’20. SV United was dus op zoek naar eerherstel tegen MSH Maasduinen.

Het gespreksonderwerp langs de lijn was vooral het weer. De thermometer tikte dan ook de 30 C° aan, waardoor het zeer warm was. De wedstrijd begon zeer open en MSH Maasduinen schoot uit de startblokken. Aanvoerder Gijs Creemers nam zijn ploeg bij de hand en scoorde in de vijfde minuut de 0-1 vanuit een hoekschop. SV United blijft met hun twee spitsen de ruimte achter de verdediging van MSH Maasduinen zoeken. Echter zijn de aanvallen niet gevaarlijk te noemen. Dit mede dankzij de ver uit zijn doel keepende Martijn van Ginkel. In de zestiende minuut is het dan weer raak voor de jongens van MSH Maasduinen. Willem van der Maazen zet met een perfecte steekbal Bram van Roosmalen een op een voor de keeper. Gelukkig weet de spits van MSH Maasduinen zijn hoofd koel te houden en stift de bal over de keeper. Zo ook kan hij voor zijn eerste doelpunt tekenen en zette de 0-2 op het scorebord. Verder ging de eerste helft mooi gelijk op tegen elkaar en ging MSH Maasduinen met een goed gevoel de kleedkamers in.

Hoe goed MSH de eerste helft uit de startblokken kwam, hoe desastreus verliep het begin van de tweede helft. Een ouderwetse scrimmitsch voor het doel van MSH Maasduinen zorgde voor paniek achterin bij de verdediging, waardoor SV United in achtenvijftigste de 1-2 wist te scoren. Nog niets aan de hand voor MSH Maasduinen. Echter voelde SV United dat er meer te halen viel en voerde de druk op. Het druk zetten van SV United werd beloond in de tachtigste minuut. Tuur Philipsen, maker van de 1-2, bestreek met een goede sprint de volledige linkerflank en wist hem vervolgens strak en laag voor te geven. Hierdoor kon Koen Peelen gemakkelijk de 2-2 binnen schieten. Je kon merken bij beide teams dat de wedstrijd door het warme weer een ware uitputtingsslag aan het worden was. Noem het uithoudings- of doorzettingsvermogen, maar er kwamen nog enkele goede kansen voor MSH Maasduinen om de wedstrijd alsnog te winnen. Zo wist Bram van Roosmalen een op een te komen met de keeper. Echter wist hij nu niet zijn hoofd koel te houden en schoot de bal langs. Ditzelfde gold ook voor Jesse Jaspers, die de bal voorlangs schoot. Maar de laatste kans voor de overwinning lag op de voeten van Thomas Creemers, die vanuit een volley nog probeerde te scoren. Echter werd deze gepareerd door Gijs Creemers.

Helaas zat er dit weekend niet meer in dan een 2-2 gelijkspel. Al met al kan MSH Maasduinen tevreden terug kijken op de wedstrijd.