Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 40

Hengeland 12 a
5851EA
AFFERDEN LB
tel. 0485-531241

Op sportpark de Alverman in Afferden was het een waar doelpuntenfestijn. Met een einduitslag van maar liefst 5-5 was de neutrale toeschouwer de grote winnaar van de dag.

MSH Maasduinen kon zich opmaken voor de laatste bekerwedstrijd van de poulefase. Bij winst zou MSH Maasduinen met uitblinkers als Gijs Creemers, Bart van Roosmalen, Thomas Creemers en Bart Seegers door zijn na de volgende ronde. Echter treft MSH Maasduinen een getergd EGS’20. De mannen van Michel Kuijpers kennen niet zo’n goede start, met een gelijkspel tegen S.V. United en vorige week verloor EGS’20 met 3-0 van V.V. Heijen.

Dat EGS’20 op zoek ging na rectificatie zou duidelijk worden, maar dat ze zo uit de startblokken zouden schieten had MSH Maasduinen niet verwacht. Binnen de eerste minuut stond het al 0-1 voor EGS’20. Direct vanaf de aftrap speelde EGS’20 makkelijk door de elf spelers van MSH Maasduinen. Echter waren de jongens van MSH Maasduinen nog niet helemaal wakker, want in de zesde minuut was het weer raak, 0-2. Het eerste echte antwoord van MSH Maasduinen kwam dan ook in de veertiende minuut. Na een assist van Lennart Beltjes kon Willem van der Maazen dan eindelijk iets terug doen. Het eerste doelpunt van Willem van der Maazen smaakte kennelijk naar meer, want vier minuten later scoorde hij ook de 2-2. Bij EGS’20 begon het weer heet te worden onder de voeten. In de twintigste minuut schoten ze dan ook de 2-3 binnen achter doelman Martijn van Ginkel. Maar de mannen van MSH Maasduinen laten zich de kaas niet van het brood eten. Lennart Beltjes kwam in de eenentwintigste minuut in een mooie scoringspositie. Alleen door het wat “knullige” verdedigen van EGS’20 kwam Lennart ten val, penalty! De vertrouwde penalty nemer Bart Seegers ging achter de bal staan en schoot hem koelbloedig binnen. Verder verliep de eerste helft over en weer qua kansen, met een uitschieter net voor rust. Hierdoor kwam EGS’20 op 3-4 en gingen ze met een iets beter gevoel de kleedkamer binnen.

Wat voor EGS’20 geldt in de eerste helft, was de tweede helft omgekeerd. MSH Maasduinen was duidelijk en besloten om het hier niet bij te laten zitten. Na een goede hoekschop van Bart Buddiger kon Bram van Roosmalen met zijn lengte gemakkelijk binnen koppen. In de vierenvijftigste minuut werd EGS’20 weer gevaarlijk. Thijs Kerkhoff en Gijs Creemers probeerde door middel van naar voren te stappen de aanvaller van EGS’20 buitenspel te zetten. Aanvankelijk lukte dat ook en de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel. Echter ging scheidsrechter van Geffen niet mee in deze beslissing en liet het spel doorgaan. Hierdoor kon de aanvaller van EGS’20 de bal in de korte hoek schieten, waar de keeper van MSH Maasduinen geen antwoord op had. Weer na een kleine acht minuten spelen kreeg MSH Maasduinen een hoekschop. Alle ogen bij EGS’20 waren gerecht op de boomlange spits van MSH Maasduinen. Daarom zocht Bart Buddiger nu iemand anders die ook goed kan koppen, namelijk Wouter van de Ven. Met zijn goal zorgde hij ervoor dat MSH Maasduinen weer op gelijke hoogte kwam, 5-5. Het verdere verloop van de tweede helft ging gelijk op met kansen voor beide ploegen over en weer. Met nog een zeer grote kans voor EGS’20 in de laatste minuut van de wedstrijd. Weer een aanvaller van EGS’20, die de verdediging van MSH Maasduinen buitenspel zet. Gelukkig voor MSH Maasduinen gaat de scheidsrechter wel mee in de beslissing van de grensrechter. Het doelpunt wordt dan ook afgekeurd.

Het was een zeer vermakelijke wedstrijd met vele kansen en vele doelpunten.
Al met al een vermakelijke wedstrijd voor het publiek. Dit was ook de laatste bekerwedstrijd in de poule. Helaas door het gelijke spel is MSH Maasduinen niet door in de bekercompetitie.
Wel kan het team van Bjorn Sameling terugkijken op een mooie beker periode waarin zij ongeslagen zijn gebleven tegen drie teams uit de derde klasse.